Ryby

 

 

Rybí filet v mandlové krustě (4 porce)

4 rybí filety (600 g rybí filé), sůl, pepř, 200 g sekaných mandlí, 40 g olivového oleje Bertolli Classico, 60 g Ramy Creme Bonjour, 4 listy ledového salátu, 4 plátky citrónu

Rybí filety osolíme a opepříme, z obou stran obalíme v sekaných mandlích a opečeme na olivovém oleji (možno připravit také na grilu). Servírujeme na talíře na plátky ledového salátu s plátky citrónu. Do zdobícího sáčku (tvořítka) dáme Ramu Creme Bonjour.

 

Rybí filet pečený v alobalu (4 porce), 600 g rybí filé (jakýkoli druh ryby)

sůl, směs bylin, kmín, 40 g Flora 70 %, cibule, česnek, ledový salát, 4 plátky citrónu

Rybu očistíme, omyjeme. Poté osolíme, okmínujeme a přidáme bylinky. Alobal potřeme polovinou množství Flory, posypeme na plátky krájenou cibulí, můžeme přidat i nakrájený česnek. Vložíme rybí filé a přidáme zbytek Flory. Alobal dobře uzavřeme a dáme péci do vyhřáté trouby. Po upečení alobal otevřeme a k rybě přiložíme ledový salát. Na talíř servírujeme i s alobalem a zdobíme plátkem citrónu.

 

Pangasius  - vše z jednoho pekáče

0,5 kg pangasia (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut.